Duben 2018

Candice Swanepoel

19. dubna 2018 v 22:00 | J. |  Motivace



















Proteinový koláč

3. dubna 2018 v 21:30 | J. |  Recepty

Ingredience

Na korpus:
  • 200g ovesných vloček
  • 30g psyllium (vláknina) - nemusí být, ale lépe vytvoří konzistenci, seženete ji v DM a určitě i v lékárně, klidně dám doporučení
  • 5g chia
  • teplá voda
  • lžička agávovového sirupu/medu/jiného bio sirupu
  • lžička kypřícího prášku
Na povrch:
  • 2x tvaroh (já použila 1x odtučněný a 1x polotučný jemný)
  • 2 lžíce medu
  • 2 odměrky proteinu - takže 60g (použila jsem jahodový a příště zkusím vanilku)
  • lžička kypřícího prášku
  • bílý jogurt
  • vejce
  • banán
Postup:

Vločky namočíme do teplé vody (asi jako bychom si dělali ovesnou kaši, ale zaléváme pouze teplou vodou)
Rozmícháme a necháme trochu naboptnat.
Přidáme psyllium, chia, sirup a kypřící prášek.
Promícháme.
Připravíme vrchní vrstvu -->
Vyšleháme z bílku sníh v jedné misce.
Do druhé dáme tvarohy, protein, med a bílý jogurt, sníh, žloutek. Promixujeme nejlépe el. mixérem.
Banán rozmačkáme a smícháme již s vytvořenou směsí.
Nastavíme troubu na dolní i horní ohřev na 175°C.
Vymažeme formu máslem/kokos. olejem/jiným olejem a vysypeme hrubou moukou.
Do formy vložíme vločkovou směs, uhladíme do okrajů.
Na korpus vylijeme tvarohovou směs.

Ani jedna ze směsí by neměla být příliš tekuté a ani husté. Určitě pokud jste už někdy něco pekly holky, tak poznáte, jakou to má mít konzistenci.

Pečeme asi 30-40min. Na internetu píšou 15-20min, ale já to po téhle době měla stále ještě tekuté. Takže spíš hlídejte. Hotový koláč kontrolujete klasicky špejlí. Nevadí, když navrchu bude lehce "připálený" jako na mém obrázku. Chuťově to není znát a spíš bych řekla, že je to jen dobře propečené, než spálené :D

Výživové hodnoty na porci (dva kousky 130g)

Bílkoviny: 19,6g
Tuky: 4,5g
Sacharidy: 24,1g
Vláknina: 5,7g
Kalorie: 229 kcal

Výživové hodnoty jsem vytvářela pomocí kalorických tabulek. Mělo by to být +- něco maličko přesně.

Dobrou chuť.

(omlouvám se za popsanou a "vyscreenovanou fotku, ale jsem lína to ořezávat)